Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Академик Благоевград взе дербито със съименника си от София
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 09.02.2015Коментари (0)974
© Lap.bg
Летящ Ивко разнищи Лукойл и в А група
Академик Благоевград спечели дербито на 14 кръг в А група. Тимът на Божидар Гьорев се наложи изключително драматично като домакин на Академик София с 65-64, а Ивко Ивков се прeвърна в истински герой на мача. 

След като тази седмица той имаше ключова роля за изнендващата победа на Левски над Лукойл Академик в НБЛ, днес той победи и втория тим на "студентите". Юношата със сигурност ще помни дълго този мач, след като вкара победния кош на своя тим след обрат в последната секунда на мача.

Благоевградчани изоставаха цели 3 части, а успяха да обърнат едва в последната секунда в уникален сблъсък. Така тимът на Академик Благеовград излиза на пето място във временното класиране с актив 9-3, а тимът на Академик София са шести с баланс от 7 победи и 6 поражения. В следващия кръг предстои още едно дерби за тима на Благоевград, който гостува на четвъртия в класирането - съименника от Пловдив, а тимът на Иван Коцев посреща Шумен у дома.

Домакините от Благовград започнаха силно в началото като поведоха с 12-5 и задържаха минимален аванс само през първия период. Във втората част обаче гостите от Академик София обърнаха и на почивката поведоха с 5 точки при 36-31. Те запазиха водачеството си до края на мача. 2 минути преди края гостите водеха със 7, а Академик Благоевград започнаха постепенно да стопяват пасива си. Така те обърнаха едва в последната секунда със сензационен кош на Ивко Ивков, който донесе успеха на своя тим.

Юношата на Балкан и любимец на "сините" фенове от Левски Ивко Ивков се превърна в истински герой този мач, а след него завърши с 28 точки и 6 борби. Филип Каменов записа 14 и 6 борби, а 8 точки и 9 борби на сметката си остави Георги Станков.

За Академик София Крис Минков бе най-резултатен с 23 точки. Александър Илиев завърши с 16 точки и 8 борбии, а дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби записа капитанът Николай Грозев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: