Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Дебютант герой за Ботев в нова драма с Пирин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:00 / 23.10.2015Коментари (70)717
Ботев успя да постигне домакинска победа с 1:0 над Пирин в среща от 13-ия кръг на "А" група, която се игра на базата на "канарчетата" в "Коматево". 

Абсолютният дебютант с фланелката на Ботев Грегъри Нелсън пък се превърна в герой за своя тим, отбелязвайки попадението за успеха.

Иначе срещата не започна добре за "жълто-черните". Само за 30 минути игра пловдивчани направиха две принудителни смени. Първо Лъчезар Балтанов напусна в 21-ата минута, а 10 по-късно това стори и Орлин Старокин. На техните места в игра се появиха Мариян Огнянов и Божидар Васев. Последният успя да се задържи на терена едва 5 минути, тъй като набързо успя да си изкара два жълти картони и бе пратен под душа от рефера Петър Доровски. 

Пирин се възползваха от численото превъзходство и успя в началото на втората част да създаде първото си най-чисто положение в мача. Маркиньос центрира от фаул и насочи подаването си пред наказателното поле. Отдясно изникна Стилиян Николов, който с глава опита да порази вратата. Топката обаче премина покрай близката греда.

Ботев отговори с далечен силен шут на Йордан Христов, но той мина на метър над гредата.

В 65-ата минута "орлетата" направиха голям пропуск! Маркиньос много добре се пребори за една топка отдясно и нахлу в наказателното поле. Той пусна към намиращия се зад точката на дузпата Тошев, който след кратко засуетяване остави за Благой Наков. Халфът излъга бранител с лъжливо движение и стреля от десетина метра, ала заради рикошет кълбото прелетя покрай лявата греда.

В ответната атака "канарчетата" наказаха своя опонент след чудесна атака. Даниел Генов и Рахави Кифуети изработиха попадението с добра размяна на пасове отдясно. Българинът изведе конгоанецът в наказателното поле, а той центрира остро по тревата за връхлитащия Нелсън, който отблизо опъна мрежата зад Костов.

В 71-ата минута Кифуети пропусна да сложи точка на спора в двубоя. Нападателят бе изведен чудесно от Огнянов на стрелкова позиция, но африканецът реши да заложи на силата и прати кълбото в аут.

Последваха нови пропуски на играчите в "зелено". Първо Маркиньос не можа отблизо да преодолее Виктор Голас, а след това и Благой Наков се отчете с нов фрапантен пропуск. 

В края на мача пък численото превъзходство на терена се изравни след втори жълт картон на Антон Костадинов.

С успеха Ботев се изкачи на седмо място с петнадесет точки. Пирин е последен с четири пункта.
Още по темата: общо новини по темата: 6
23.10.2015
23.10.2015
23.10.2015
22.10.2015
22.10.2015
22.10.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Страхотно падение на жълтурците от 2010 до сега.Толкова жалки бяхте само в ерата на Христолов .Тогава се борехте редовно да не играете при аматьорите ,а сега положението с нищо не се различава.От мераци за титли ,европа и нов стадион остана само празните мечти .Такава радост,че сте извадили нож на сакато куче е присъща само на вас ,можели да биеш последния който е изпаднал още преди началото на сезона и така да се радвате все едно сте били ИСТИНСКИЯ ПЛОВДИВСКИ ОТБОР.Къде са милионите ,звездите и проектите за нов стадион ...седа и ви гледам сеир смешници .
-5
 
 
Чета, че се питате за какво ви е базата в Коматево. На вас жълТУРЦИ принадлежи масовото изказване- базата е по- важна от ТИТЛАТА на ЛОКОМОТИВ. Базата ви е напълно безмислена без големи суми пари за нея, за мъжкия тим и за кражба на деца от цяла България. Титлата на Локомотив е безценна, история, набиране на фенове, престиж. Истината е, че изпуснахте титли, не титла , а титли, за да играете на село и да се вайкате," за какво ни е тази база"...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
База за 15 милиона, койй тренира в нея, защо се направи като един играч не е излязъл?Къде са седемте младежи с които подписахме преди сезона? Наско Милев,Карамфилов,Рангата и т.н.? За какво са ни тези Чибамби, Старокини,Кифуети,Варели и т.н. знайни и незнайни герои?! Изгонихте хората от стадионите с тази грешна политика. Надолу чета, че сме нямали пари и затова.Когато в състава бяха Бакалов,Зехтински,Костадинов,Пашев,Пехливанов, след тях Зайцев,братя Добревски,Коилов,Ясен Петров, Видолов и т.н. имахме ли пари? Стадионите се пълнеха, хората отиваха да гледат красив и нападателен футбол и беше въпрос само с колко ще бием, е някой път ставаха и издънки, но всичко сме преглъщали и прощавали и на следващият мач пак ст.Христо Ботев се пръскаше по шевовете.Да им пуснат на сегашните футболисти и Шиляк едно видео от Ботев-Левски за Купата на България преди 20 год. когато в София паднахме 2:0 и тук ги бихме 3:0 на Колежа. Имаше 35 000 зрителя, по козирките и дърветата и да погледнат, колко имаше вчера на 2 000 трибуна. Не повече от 500 души. И не тук някакви да ми говорят,че Ботев се подкрепял , а не се коментирал. Загубихме вярата,любовта и мечтите си, а това е най-страшното.
+1
 
 
Всичките ни проблеми идват от некадърното ръководство в лицето на смешния ни президент и рендето,не е виновен шилето и футболистите,те просто толкова си могат,въпроса е кой ги докара тука???
Свобода и свободия са две различни неща!
на 24.10.2015 г.
+2
 
 
Ае хора,няма пари уе! Как искате да не е трагично положението,не сте ли наясно,че в съвременния футбол (ако това изобщо е футбол,дето го имаме в България), всичко опира до кинти,братлета ;) Само Ботев Пловдив,важни са 3те точки и са по-сладки така с 1-0 ;) Лек ден от Киряка и честито на всички истински майни!!!
+3
 
 
Че сме зле,го знае всяко дете.УС да види къде са причините.А може би и те са причината за състоянието ни.Пирин бил сериозен отбор,а кой не е сериозен за нас.
+2
 
 
Все си мълчах и подкрепях треньор и любимия отбор, но този мач направо ми дойде в повече. Толкова сме зле, че Славия ще ни разнищи на съставните ни части. На секундата, ама на секундата тоя измислен анонимник трябва да си заминава, та ние при Вили играехме по стойностен футбол. Палийски да не ми се прави на голям разбирач, ами да излезе и да каже, какво става в отбора, каква е тая апатия, защо няма настроение в отбора. Те два паса не могат да вържат, направо нямам думи, яд ме е много. Да треперим до края орлетата да не ни изравнят, е това вече трагедия. Последния в класирането да има повече чисти голови положения и то на наш терен. Шиляк отивай си с мир, палячо.
+1
 
 
Незнам колко е трагично положението,незнам колко е зле отбор,който играл играл важното е 3 точки в актива от тоя мач само това е важното...
+5
 
 
Трагичното положение всички го виждаме, но трябва и да намерим бързи и точни решения.А не като Марков "Пирин са сериозен отбор". Нищо сериозно няма в Пирин, ние сме много зле.Първо веднага трябва да се махне този анонимник Шиляк, който е дошъл тук да кара стаж. Не може да започваш с Старокин, който е контузен и да го сменяш след 20 мин.Объркан състав и смени. Васев и той се помисли за голяма звезда, а е изгонен от Славия за некадърност. Вкара един гол на Лаута и взе да си влиза и излиза, когато си поиска.Този Чимбамба който го е довел веднага да си го хване под ръка и да се маха заедно с него, не може да разбираш поне малко от футбол и да харесаш подобен, дори не мога да го нарека и футболист.Има голямо напрежение, но трябва да се вземат и бързи мерки, защото хората спряха да ходят и на без това малката база.И са прави, мен ме е яд да ги гледам и по телевизията, камо ли на стадион да отида.Това ръководство да си изясни преоритетите, с чуждестранни ментета ли ще играем, с българи ли, с момчета от школата ли. Взимат ми Кифуети и Чимбамба за по 3 000 евро на месец, да ги бяха дали на Гъргоров, много повече работа щеше да свърши. Но да се започне от треньора и след загубата в сряда за купата да го махат веднага. Има толкова свободни български треньори, един Георги Дерменджиев примерно.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Испания и Бразилия не се победиха в голово шоу
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: