Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (6)
Азиатски букмейкъри съсипват баскетбола ни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:46 / 16.01.2016Коментари (1)1077
©
Българският баскетбол, и в частност женското му направление, е съсипван от залози в азиатски компании. До този извод са стигнали ръководителите на родната федерация след проведените разговори в последните няколко дни по повод информациите, че част от двубоите от А група са "съмнителни. 

В тази връзка президентът на централата Георги Глушков призна, че да нищи скандала се е заело специално звено на ФИБА Европа. Според него обаче е много трудно да се докаже, че в уговорките влизат баскетболистки, треньори или ръководители на клубове. Причината - залагане чрез подставени лица...

"Oще в началото на сезона се разбрахме с хората от Еврофутбол да не се пускат мачове от А група. Така че те няма как да се играят там. До мен достигна информация, че ако говорим за залагане, то се случва в Азия. Чрез подставени лица е възможно да се правят такива неща. Лошото е, че колкото и да се съмняваме, няма как да го докажем без намесата на прокуратурата. Ще видим какво ще бъде становището на ФИБА Европа. Ако от там потвърдят съмненията, може да привикаме органите на реда да се заемат със случая. Трябва да изкореним тази порочна практика", сподели Глушков.

Легендата допълни, че вече се обсъжда вариант да се въведе изпадащ отбор както при жените, така и при мъжете в НБЛ.

"Може да въведем изпадащ. Ако го направим, да видим как ще се договорят, след като догодина няма да играят в елита. Знам, че много клубове ще скочат на този вариант, но нещо трябва да се предприеме. Още повече че и при мъжете има някои съмнения", допълни шефът на БФ Баскетбол.



Източник: "Тема спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1-во Не е много трудно да се докаже. 2-ро В живота правилното и трудното почти винаги са едно и също нещо. 3-то Това, че нещо е трудно не означава, че не трябва да се прави. 4-то Имаме нужда от работеща структура МВР. Някой който наистина да се грижи за изпълняването на законите и да разследва и събира доказателства срещу неспазващите ги.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: