Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (6)
Данчо Йовчев подкрепи кампания за профилактика на детското зрение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:17 / 27.07.2016Коментари (0)320
©
Олимпийският медалист и четирикратен световен шампион Йордан Йовчев заедно с децата, които тренират спортна гимнастика и представят България на мащабни международни състезания, заснеха фотосесия в подкрепа на кампанията на KWIAT за профилактика на детското зрение.

Пред фотообектива талантливите деца смениха различни модели очила и демонстрираха част от своите умения, с които са завоювали отличия от международни турнири и много златни медали.

Спортът е новият фокус на тазгодишната национална кампания за профилактика на детското зрение по инициатива на българските очила KWIAT. Доказано е, че заниманията със спорт са особено важни за развитието на зрението при децата. Координацията на тялото е пряко свързана със зрителните възприятия, а за да се развият те правилно, движението има първостепенно значение.

Спортът развива в децата реалните им усещания за пространствена ориентация, за разлика от плоските екрани, които не дават реално 3D изображение и създават предпоставка за лъжливи преценки. На свой ред доброто зрение (или с нужните корекции, ако е налице проблем) е необходимо услов
©
ие за това децата да имат нужната здравословна двигателна активност. Децата, които не виждат добре, често не знаят за това и не могат да го обяснят, затова редовната профилактика на зрението е изключително важна.

Липсата на ранна диагностика на детското зрение е сериозен проблем в България и за неговото решаване кампанията работи вече четвърта година. През месеците септември и октомври ще се извършва безплатен очен скрининг и/или преглед на деца и младежи от 6 до 18 години в оптики и медицински центрове в цялата страна.

Информация за кампанията ще се разпространява в училищата в България, както и в активните спортни клубове. Министерство на младежта и спорта и някои от най-големите спортни федерации в страната, сред които българска федерация по спортна гимнастика, ще подкрепят кампанията през 2016 година. Министерство на образованието и науката също подкрепя кампанията за трета поредна година.

С каузата за детското зрение ще се ангажират още успешни спортисти, както и редица известни личности, част от които са подкрепяли кампанията и в предходните години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: