Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (6)
Милен Радуканов: Отдавна чаках това предложение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:20 / 16.01.2017Коментари (0)1179
© ОФК Пирин
Новият старши треньор на ОФК Пирин Благоевград Милен Радуканов бе представен днес на пресконференция на стадион "Христо Ботев" от управителя на благоевградския клуб Венко Попов. Бившият футболист на "орлетата" поема отбора с договор за година и половина.

"Милен Радуканов е добре познато лице и име за футболната общественост в Благоевград, като част от един от най-силните състави за "зелените", достигнал финал за купата на България през 1994 година", припомни Венко Попов.

Милен Радуканов благодари на ръководството на клуба в лицето на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и на Венко Попов за поканата да поеме отбора, която е чакал доста време и е приел веднага.

"Щастлив съм, че съм отново тук, както бях щастлив и имах страхотни мигове като футболист преди 23 години. Тогава с отбора играхме финал за купата на България, злощастно загубен в последната минута от Левски, когато бе и последното участие на Пирин в евротурнирите, заяви младият специалист. Пазя само добри спомени, изградихме тогава страхотен колектив, изиграхме страхотни мачове. Това са спомени, които съм пазил през годините, а духът, който съм усетил тук, може да се изпита на много малко места. Затова за мен е огромно удоволствие да съм тук отново. Надявам се сега като треньор по същия начин да оправдая доверието, което ми гласуват, за да можем всички заедно да сме доволни от резултатите, които постигаме, и това, което отборът ще показва. Ще дам най-доброто от себе си, което съм научил през годините като футболист и като треньор. Сигурен съм, че ще намерим общ език с футболистите, за да могат и те да доразвият своите качества и да постигат така желаните резултати", заяви Радуканов.

Той очаква да има и като треньор подкрепата на публиката в Благоевград и да работи така, че привържениците на Пирин да се радват и гордеят с отбора.

Новият старши треньор на Пирин съобщи, че няма да има промени в досегашния спортно-технически щаб, с който се надява да се сработи добре. Той ще разчита много и има пълно доверие на помощник-треньора Стефан Гошев, с когото заедно са играли като футболисти и са добри приятели. Познава отдавна и другия помощник - Михаил Ролев, а за третия - младия кондиционен треньор Андон Дончев, отбеляза, че е чувал страхотни неща.

"Сигурен съм, че няма да съжалявам, че ще работя с този екип", заяви Радуканов.

"Ще разчитам на всички тези момчета, които са в състава в момента, заяви новият наставник на "орлетата". Всеки един от тях оттук-нататък ще трябва да се доказва и да защитава мястото си в отбора."

"Много е сладко да се играе за купата на България, имам спечелени купи като играч с ЦСКА и Левски и един игран финал с Пирин, а като старши треньор също спечелих купата и суперкупата", посочи Радуканов в отговор на въпрос, свързан с участието на Пирин в този турнир.

"Едно приятно изживяване са тези мачове. Ще посрещнем Ботев на нашия стадион, ще играем за победа и се надявам да стигнем колкото е възможно по-далеч", каза той. А що се отнася до целите на отбора в първенството, Радуканов припомни, че те са очертани от кмета Камбитов миналата седмица - запазване на мястото на Пирин в Първа лига.

Радуканов посочи, че Пирин на този етап ще разчита на наличните футболисти, но има нужда от нови попълнения:

"Приоритет са ни българските играчи, основно минали през школата на Пирин или от този край, поясни той. Мисля, че имаме нужда от две-три попълнения и ще направим по възможност избор на правилните хора, без да избързваме. До следващия лагер се надявам да има развитие по въпроса и да сме оформили групата, с която ще се замине на подготовка в Турция от 28 януари до 10 февруари."

Тази седмица ще се тренира в Благоевград, на 25 януари /сряда/ ще бъде първата контрола с Пирин /Разлог/, а за лагера в Турция са планувани пет контролни срещи /на 30 януари и на 2, 5, 7 и 9 февруари/.

Още по темата: общо новини по темата: 43
07.03.2017
16.02.2017
16.02.2017
15.02.2017
13.02.2017
10.02.2017
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: