Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Бербатов: Да играя в Китай? Трябва да питам жена ми
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:07 / 21.02.2017Коментари (2)645
©
Димитър Бербатов даде специално интервю за Фейсбук страницата на CNN International, в което сподели някои любопитни неща от своята кариера, сподели очакванията си за своето бъдеще, каза дали би играл в Китай.

"Аз все още съм активен футболист. Трудно е да се спре с футбола. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече реализираш колко е важно да , засега поддържам форма с моите деца. Тренировките стават навик, винаги се опитвам да поддържам форма, вече 17 години. Ако не го правя, е странно за мен. Първо водя децата на училище, после - или фитнес, или футбол. Ако си професионален спортист, футболист, заради себе си продължаваш да поддържаш форма."

"Във футбола от много неща трябва да се откажеш. Ако продължиш да играеш след 35-годишна възраст, заслужаваш респект."

"Не мога да посоча само един мой любим футболист от Манчестър Юн. Това би означавало да обидя другите. Гигс, Скоулс, Гари Невил - трябваше да ги слушам, гледам и да се уча от тях. Юнайтед спечели Шампионска лига, година преди дойда. Имах за мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Там като отидеш, започваш наново да учиш. Манталитетът на победители, например. Исках да стана шампион, а за това трябваше да продължа да се уча. Винаги съм подкрепял моите минали отбори. Иска да гледам хубав футбол, когато един срещу друг излизат два от тях. Гледах Фулъм - Тотнъм, например, и исках да гледам хубав футбол, защото това са два от моите минали отбори."

"На тренировките аз играя като централен защитник. Ако играеш на тази позиция, разбираш как нападателите действат, играя го нещо като шпионин. Моят баща беше футболист. Сега с приятели продължавам да играя и винаги съм централен защитник."

"Всяка генерация има своите известни спортисти, във всяка страна е така. В България, например, това бе Христо Стоичков. Той е един от най-големите и остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация."

"Рууни? Само хубави неща за него. След като е станал голмайстор номер 1 за Юнайтед и на Англия, заслужава само хубави неща."

"Моето бъдеще? Най-доброто е да започна веднага да играя. Все още се чувствам добре, в добра форма съм. Сутрин, като се събудя, се чувствам добре. Ще продължа да поддържам форма. Ако нещо се появи като добра възможност за клуб, ще отида, ако не - ще спра с футбола."

"За Китай? Трябва да попитам жена ми, имаме две деца. Ако някой ми каже, че отива в Китай заради футбола, не му вярвайте."

"Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да се занимавам с футбол и занапред. Но аз мога да бъда успешен и в други области."

"Имам много моменти на гордост. Не мога да посоча един. Да играеш футбол, това е моята работа и хоби. Засега съм, както казах, все още активен футболист", сподели Бербатов.

Източник: Гонг







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ми нормално.. не виждам нищо срамно а вие?
+1
 
 
Не може ли преводачът вместо "генерация", да използва думата "поколение"?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Испания и Бразилия не се победиха в голово шоу
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: