Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Пирин отчете 420 000 лева загуба
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:44 / 03.07.2017Коментари (10)1237
© ОФК Пирин
"Левски" и "Ботев" са единствените клубове от стария състав на елита, които не са пуснали годишни финансови отчети в Търговския регистър, каквото бе задължението на всяка фирма до 30 юни. По техните партиди няма никакво движение. Това обаче явно е някаква традиция в България, защото този на "Лудогрец" е първи от няколко години насам.

"Лудогорец" е единственият, който завършва годината на печалба от над 400 000 лева, съобщава "24 часа". Това обаче е рязък спад от предходната година, когато е била над 3 милиона лева.

Разходите за заплати в клубаса се увеличили само за година с над 10 милиона лева, като достигат до 24,4 милиона, което не е по силите на нито един друг клуб в България. 800 000 лева са възнагражденията на петимата членове на борда на директорите.

До внасянето на отчета има висящи дела за малко над 500 000 евро във ФИФА, като едното е на Юнес Хамза.

"Лудогорец" рязко е намалил загубата си от началото на съществуването на акционерното дружество и скоро ще излезе на плюс.

Според отчета на "Черно море" клубът е в отчайващо състояние. Той има дупка в собствения капитал, като натрупаните загуби от началото на съществуването вече са на стойност над 50 милиона лева. За 2015 и 2016 година са се натрупали близо 20 милиона от него.

Въпреки това одиторът посочва като една от заплахите за "Черно море" политиката на правителството за повишаване на пенсиите.

За сравнение акумулираната загуба на дружеството на ЦСКА, което е в процедура на несъстоятелност, бе около 40 милиона лева.

Финансирането на ЦСКА става чрез заеми от компанията майка ПФК ЦСКА 1948 АД, като те са за общо 8 милиона лева. Оперативната загуба е на стойност 2,6 милиона. Това може да се смята за нормално, защото става въпрос за 2016 година. Тогава ЦСКА играеше във "В" група с лиценза на старото си дружество, а "Литекс" бе изхвърлен от елита след скандала на мача с "Левски". "Чавдар" (Етрополе) пък бе в окръжните групи, преди да стане сливането през лятото.

В Търговския регистър е публикуван и финансовият отчет на "Локо" (Пд), но за 2015 година. Според него дружеството е било на печалба от над 2,2 милиона лева, като парите са отишли за покриването на стари задължения. Няма данни за нов одит, който да е бил пуснат за 2016 г.

Столичният "Славия" е реализирал минимална загуба от 21 000 лева. Клубът обаче е сменил собствеността си. Кипърската фондация "Виктория Пропърти Фаундейшън" е прехвърлила акции на стойност 6 337 500 лева на "Алмара Трейдинг Лимитед" в рамките на отчетната година.

Бюджетът на "Берое" от над 6 милиона лева се формира единствено и само от дарения, които идват от държавната ТЕЦ "Марица-изток", която държи и всички акции в клуба. За 2016 година те са били за 4,254 милиона лева. Сумата е завишена от предходната с малко над 300 000 лева.
Въпреки това е реализирана минимална загуба от 40 бона.

Общинският футболен клуб "Пирин" е реализирал нетна загуба от 421 000 лева, което е доста притеснително, пише в независимия одит на дружеството.

Благоевградчани едва успяха да съберат бюджет за този сезон, който ще е силно съкратен, след като футболистите отказаха да тренират преди началото на сбора. В крайна сметка бе събрана сума в рамките на 2 милиона лева, с които трябва да се издържа клубът през новия сезон.

Два от отборите са дружества с нестопанска цел и заради това не внасят отчети. Става въпрос за евроучастника "Дунав" и старозагорския "Верея". Въпросът при тях е как точно реализират трансфери, ако трябва да се плащат, защото това е търговия, както и как се плащат заплатите.

Още по темата: общо новини по темата: 1
05.07.2018






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Някой да се обади да пита Палииски кога ще дойде навия собственик първо беше 3-ти после 17-ти мина месец нищо.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: