Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Българи, юнаци! Край на 50-годишната мъка срещу Швеция!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:43 / 31.08.2017Коментари (12)1480
©
България победи Швеция с 3:2 в световна квалификация от Група А, която се игра на националния стадион "Васил Левски". По този начин нашите сложиха край на 50-годишната серия без успех над скандинавците.

За последно България бе постигнала победа над този съперник през есента на далечната 1967 година.

Станислав Манолев, Георги Костадинов и Ивайло Чочев вкараха попаденията за "лъвовете". Успехът отново ни върна на трето място във временното класиране в групата с актив от 12 точки. Франция остана едноличен лидер с 16 точки, след като победи Холандия с 4:0. Швеция е втора с 13 точки, а "лалетата" са зад нас с 10т.

Резултатът бе открит в 11-ата минута. Георги Миланов центрира в наказателното поле на Швеция, където Станислав Манолев засече отблизо с глава за 1:0.

Пет минути след това съдията отсъди дузпа за гостите за нарушение на Георги Костадинов. Емил Форсберг шутира от бялата точка, но Пламен Илиев спаси. След това Гранквист направи добавка, но отново нашият вратар бе на мястото си и изби в корнер.

В 18-ата минута селекционерът Петър Хубчев бе изгонен от треньорската скамейка. Той имаше претенции за фаул и в яда си хвърли бутилка с вода на пистата.

В 29-ата мчинута "Тре крунур" изравни резултата. Лудвиг Аугустинсон центрира от корнер в пеналта, а Микаел Лустиг засече с глава в мрежата - 1:1.

В 33-ата минута Ивелин Попов центрира от фаул около малкото наказателно поле, където Георги Костадинов от непосредствена близост засече също с глава - 2:1.

В самия край на първата част шведите отново се върнаха в мача. И отново голът бе отбелязан с глава. Този път Лустиг центрира, а Маркус Берг бе изпуснат от Васил Божиков и Георги Костадинов и прати топката в десния ъгъл на вратата на Пламен Илиев - 2:2.

Десет минути преди края България поведе за трети път в мача. Ивайло Чочев открадна една топка в центъра на терена и напредна. Последва двойно подаване с Ивелин Попов, след което Чочев с левия крак от границата на наказателното поле изненада шведския вратар за крайното 3:2.

България игра в състав:

Пламен Илиев, Петър Занев, Васил Божиков, Божидар Чорбаджийски, Страхил Попов, Георги Костадинов, Георги Миланов (61- Тодор Неделев), Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Станислав Манолев (76- Божидар Краев), Ивелин Попов (83- Ивайло Димитров).

Още по темата: общо новини по темата: 350
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И Франция ако бием тук вече ще се накефя максимално. Видя се, че без псевдокапитана Дяков играем много по-добре. С Пацо Тигъра на вратата е нещо съвсем различно.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 01.09.2017 г.
0
 
 
кои от наште локомотивци играха снощи чи не гледах мача . питам за Айшето.
-2
 
 
Наставникът на Швеция:" Защо загубихме ли, влезна на смяна един много, ама много грозен човек, дори незнам дали е човек, грозотия, с такова Лицеее... и моите играчи си шушнат за него и така загубихме.Как се казва ли ? Нямам представа, просто Лицето!!!"
-1
 
 
Ето как бултрас ще отрази събитието, чрез 18-та декларация за дни: "България победи швеция с 3-2 , а и да припомним -на 3 септември ще чистим Строежа..."
-1
 
 
честито на всички българи, здрава битка и заслужена победа!САМО ЛОКОМОТИВ!!!
с .. . с. с.с .с с. с.с
+1
 
 
Адмирации! Браво момчета. най - накрая срещу този отбор да сме на върха.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: