Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Голяма изненада! Кобрата може да се бие за световна титла още в началото на 2018 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:40 / 27.10.2017Коментари (3)1632
© Facebook
Кубрат Пулев може да получи шанс да се боксира за световна титла още в началото на следващата година. Това разкри президентът на Hitz Boxing Боби Хиц, който преговаря за мач в Чикаго между Кобрата и пуерториканеца Фрес Окендо за вакантната "редовна" титла на WBA в тежка категория.

"Да, мога да потвърдя, че с моите колеги от Square Ring Promotions, компанията на Рой Джоунс-младши, който е ко-промоутър на Окендо, сме разговаряли с агентите на Кубрат Пулев от "Зауерланд" за организирането на среща между двамата тук в Чикаго някъде в началото на 2018 година", заяви Хиц пред boxingscene.com.

"В Чикаго има големи общности от пуерториканци и българи и затова има смисъл тази битка да се направи тук. Последният мач за титлата в тежка категория на WBA, която се проведе в града, беше между Майк Уейвър и Джеймс Тилис през 1981 година и мисля, че би било чудесно Пулев и Окендо да се бият в същата зала - Allstate Arena. Надявам се да успеем да го организираме заедно", добави Фиц.

44-годишният Окендо се би за титлата в спорен мач срещу Руслан Чагаев в Грозни на 7 юни 2014, който загуби. Впоследствие той заведе дело в съда, след като предварително уговореният реванш не се състоя. Окендо спечели пред Темида, което му даде правото да се бие за титлата. След като Чагаев се оттегли от бокса, WBA назначи мач за пояса между Окендо и Шанън Бригс. Срещата бе насрочена за 3 юни в Маями, но след като Бригс даде положителна допинг проба WBA го спря да се бие и двубоят пропадна.

"Вчера получих обаждане от Крис Майер от "Зауерланд", че Пулев се интересува от бой с Окендо, след като се възстанови от травмата си, която му попречи да се изправи срещу Антъни Джошуа", заяви Джон Уърт, главен изпълнителен директор на Square Ring Promotions.

"Крис ми каза, че Пулев ще бъде напълно възстановен след няколко седмици и че можем да направи мача в САЩ или България в началото на следващата година. Ние бихме искали двамата да се бият тук и нашият екип заминава за Колумбия този уикенд за годишната конвенция на Световния боксов съвет. Макар че има решение на WBA според което Окендо трябва да се бие с Александър Устинов, ако Бригс отпадне като противник, Устинов обяви, че ще се бие с Мануел Чар и според правилата на WBA той няма да е на разположение да изпълни своето задължение. Следващият боксьор в класацията е Пулев и ние планираме да лобираме пред WBA да нареди такъв мач."

Тази информация съвпада и със споделеното от самия Кубрат Пулев по време на пресконференцията му в София. На нея той разкри, че води разговори за двубой в САЩ и по-конкретно в Чикаго, но не уточни, че става въпрос за световната титла на WBA. Тук следва да уточним, че WBA има две титли в тежка категория, съобщава Спортал. Тази на супер шампион е притежание на Антъни Джошуа, а тази на световен шампион е вакантна.

Още по темата: общо новини по темата: 171
04.05.2021
05.01.2021
23.12.2020
15.12.2020
15.12.2020
14.12.2020
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кобрата маи е само смок... водна змйа лол ама аиде дано стане. .. инацхе патриотцхе. .. ас не мога да се похуалйа с тоуа
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: