Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
ОФК Пирин: Провокации, арогантност и симулации нямат място във футбола
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:41 / 14.04.2018Коментари (0)8738
©
ОФК Пирин излезе с официална позиция относно скандалите и последвалите интерпретации от страна на някои медии за шампионатния двубой срещу Славия, загубен с 2:5 на стадион "Христо Ботев".

Blagoevgrad24.bg публикува позицията на клуба без редакторска намеса:

Уважаеми колеги и приятели,

Във връзка със събитията по време и след мача между ОФК Пирин и ПФК Славия вчера, категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции от страна на колегите от София, както и някои медии, които отразиха тенденциозно и некоректно случилото се на ст. Христо Ботев.
Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него, той се е "самонаранил“. Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е, последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5 минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка.

От подобни действия не печели никой – нито футбола, нито самите отбори. Грозни са окачествяванията от страна някои медии, наричащи обстановката на ст. Христо Ботев с обидни думи. Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа Лига.

Неприемливо за нас е, един старши треньор в Първа Лига, да се обръща към колегите и служителите в Пирин с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия.

Неприемливо е, треньор от щаба на гостите, по време на мач, да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер (дама), да го обижда и напада вербално, и това да няма последствия.

Неприемливо е, контузен състезател на гостите, цяло първо полувреме да е "на гърба“ на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият, да "посреща“ съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване.

Неприемливо е, по време на целия двубоя, човек на скамейката на отбра гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда.

Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин, в крайна сметка, дадоха резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача, доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход.

Това не са футболни прийоми. ОФК Пирин Благоевград никого не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще.

Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели.
Още по темата: общо новини по темата: 8
28.04.2018
26.04.2018
11.04.2018
19.03.2018
15.03.2018
20.10.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: